LÆR AT KITESURFE

Kitesurfing, eller kiteboarding, er en sport fuld af udfordring, fart, høje hop og action. Når der er vind, er der garanti for nogle ”ud af kroppen” oplevelser, hvor du kan presse dig selv.

LÆR AT KITESURFE

Kitesurfing, eller kiteboarding, er en sport fuld af udfordring, fart, høje hop og action. Når der er vind, er der garanti for nogle ”ud af kroppen” oplevelser, hvor du kan presse dig selv.

OM KITESURFING

En kitesurfer udnytter vindens kraft med en styrbar kite (drage). Kitesurferen står på et kiteboard, eller et lille surfbræt, med eller uden fodstropper eller bindinger.

Med kiten kan man nå høje hastigheder på vandet ligesom man også kan komme højt op at flyve.

ER KITESURFING NOGET FOR MIG?

Er du frisk på en udfordring og trives i havvand, bølger og frisk vind, så kan du helt sikkert lære at kitesurfe! Som kitesurfer er du helt tæt på elementerne og skal kunne holde hovedet koldt når du suser hen over vandet eller hopper højt over bølgerne.

Udstyret er nemt at transportere – selv hvis du tager bussen. Så som kitesurfer kommer du nemt og hurtigt frem til dit ynglingsspot.

HVORDAN KAN JEG PRØVE AT KITESURFE?

Når du vil lære at kitesurfe, skal du starte med at tage et kursus hos en kiteskole.

Dansk Sejlunion anbefaler, at man starter med et DS-kitekursus hos en certificeret kiteskole – det er din garanti for, at instruktøren er uddannet og vægter sikkerheden højt. Kiteskoler, der er certificeret af Dansk Sejlunion, overholder lovgivningen om professionel oplæring i sejlads.

Dansk Sejlunion og Kiteboarding Danmark har lavet god guide til nye kitesurfere der har taget et ”DS-kitekursus”.

HVAD KOSTER KITESURFING?

Priserne på kitekurser varierer meget. Et startkursus på 3 timer koster omkring 800 kr. Med gruppeundervisning – her kan du afprøve om kitesurfing er noget for dig. Vil du efter endt kursus selv kunne kitesurfing kræver det mere instruktion.

Et DS-kitekursus, som det anbefales at starte med, tager typisk 6-8 timer og tages gerne over flere dage.

FIND EN KITESKOLE

Se Dansk Sejlunions oversigt over certificerede kiteskoler opdelt i 9 områder – flere af kiteskolerne har ikke et fast tilhørssted, men vælger steder for undervisningen alt efter vind og vejr.

Share This