I denne artikel

  Om stand up paddle

  Stand Up Paddle (SUP) har rødder tilbage fra den hawaiianske kultur. Her valgte surferne at stille sig op på deres surfbrædder og med en pagaj få nok fart på til at kunne surfe de dage bølgerne ikke var perfekte til bølgesurf.

  SUP er de seneste 10 år blevet en stor fritidsaktivitet i Danmark, hvor både klubber og surfskoler har taget aktiviteten til sig. SUP er især populært som motionsform når de danske kyster, søer og åer skal udforskes.

  Er SUP noget for mig?

  SUP er for alle! Det kræver ingen forudgående kendskab til vandsport eller uddannelse. Det handler bare om at have det sjovt på vandet.

  Så elsker du at være på vandet og i naturen, så du med SUP få helt ekstraordinære oplevelser.

  SUB børn og voksne

  Hvordan kan jeg prøve SUP?

  Vil du gerne afprøve SUP, så findes der masser af klubber, foreninger og surfskoler der tilbyder prøvetimer eller korte kurser.

  De fleste er efter en times undervisning, eller egen leg på brættet, fortrolig med SUP. Kaster du dig selv ud i det, så husk at være opmærksom på vind og vejr og hold sig tæt på kysten.

  Hvad koster SUP?

  Den billigste måde at komme i gang med SUP på er, at melde sig ind i en sejlklub og der låne udstyr, eller leje det for et symbolsk beløb. Prisen for et årsmedlemsskab ligger omkring 800-1000 kr. (inkl. Udstyr). Se hvilke sejlklubber der har SUP som aktivitet i oversigtskortet.

  Et 2,5 timers kursus på en surfskole koster omkring 600 kr.

  Læs også: