I denne artikel

  Om motorbådssejlads

  For at sejle motorbåd skal du bestå en førerprøve – et såkaldt speedbådskørekort. Det er dog ikke alle motorbåde der kræver at du som fører har speedbådskørekort – det kommer an på, om båden defineres som en motorbåd eller speedbåd.

  Hvis båden kan sejle så stærkt, at den løfter størstedelen af skroget ud af vandet (planer) er der ofte tale om en speedbåd. Reglerne for hvornår motorbåden er en speedbåd, finder du hos Søfartsstyrelsen.

  Er motorbådssejladds noget for mig?

  Er du til fart og frihed, så er motorbådssejlads noget for dig. Motorbåde og speedbåde findes i alt fra én-personers typer til store luksusmotorbåde – så der er noget for enhver smag.

  Hvordan kan jeg prøve at sejle motorbåd?

  Nogle sejlklubber har sejlerskoler, der underviser i speedbådssejlads. Ellers kan du blive undervist hos oplysningsforbundene eller hos speedbådsskoler.

  Dansk Sejlunion er udbyder af speedbådsførerbevis der sikrer, at føreren af båden har et grundlæggende kendskab til sejlads og til sit fartøjs funktion, konstruktion og udrustning. Speedbådsførerbeviset betegnes også som speedbådskørekort eller speedbådscertifikat.

  Kontakt en kursusudbyder, der samarbejder med Dansk Sejlunion og tilmeld dig undervisningen dér.

  Man skal være fyldt 16 år for at få et speedbådskørekort.

  Hvad koster et speedbådskursus?

  Prisen på et speedbådskursus ligger omkring 1500 kr. Konkurrencen på de private speedbådsskoler er dog stor – der tilbydes hele tiden lavere priser, kortere kursustid, garanti for beståelse og lignende tiltag.

  Du skal være opmærksom på, at kortere kurser betyder, at du har færre minutter bag rattet og kun kort tid er der til at lære, hvordan man begår sig sikkert til søs. En investering i et lidt dyre og længere kursus vil være en god investering, som giver dig et meget bedre afsæt til gode oplevelser på vandet.